Επεξήγηση συμβόλων Grisport

  1. Αρχική
  2. Επεξήγηση συμβόλων Grisport

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Τεχνολογίες Αδιαβροχοποίησης

Ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει ένα μποτάκι 100% αδιάβροχο ή στεγανό θα ήταν ίσως να το πλαστικοποιήσουμε εξωτερικά, τότε όμως τα πόδια μας θα γίνονταν μούσκεμα από τον ιδρώτα που δημιουργεί το πολύωρο περπάτημα. Για αυτό ακριβώς γίνεται και η χρήση μεμβρανών, όπου είναι η χρυσή τομή, ώστε να διατηρούνται τα πόδια στεγνά από τα εξωτερικά νερά, χωρίς όμως να κλείνουν τη διαπνοή.

 

Οι κορυφαίες μεμβράνες είναι οι Sympatex και Goretex, όπου χρησιμοποιούνται και σε ρούχα. Η Grisport χρησιμοποιεί τη Sympatex ως κορυφαία και, στη συνέχεια, τη Γερμανικής προέλευσης Spotex, και τέλος, την Gritex, την οποία την έχουν εξελίξει οι τεχνικοί της.

 

 

Σόλες

Υφάσματα

Τεχνολογίες

ΣΤΕΓΑΝΑ ονομάζουμε τα παπούτσια που έχουν την μεμβράνη Sympatex, η οποία δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση στο νερό και το κρύο με μέγιστη θερμομόνωση και διαπνοή. Είναι γερμανικής προέλευσης.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ονομάζουμε τα παπούτσια που έχουν μεμβράνη Spo-Tex και η κατασκευή τους είναι ενισχυμένη για να αντέχουν αρκετά στο νερό και στο κρύο, με πολύ καλή θερμομόνωση και διαπνοή. Είναι γερμανικής προέλευσης.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ονομάζουμε τα παπούτσια που έχουν μεμβράνη GriTex και έχουν αντοχή στη βροχή. Όχι για πολλές ώρες στο νερό, με καλή όμως θερμομόνωση και διαπνοή. Είναι ιταλικής προέλευσης.

ΣΟΛΕΣ: Για εδάφη με κοφτερές πέτρες συνιστούμε υποδήματα με Vibram ή ελαστική σόλα. Οι σόλες P.U. παρότι είναι πολύ μαλακές, ελαφριές και δεν γλιστρούν σε λάδια, πετρέλαια κ.λπ. δεν συνιστώνται για πολύ πετρώδη εδάφη.